Жълт код за силен вятър в 10 области на страната

0
18

През България ще премине студен атмосферен фронт

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт и на отделни места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. По-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина ще е до силен и с него в страната ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Жълт код за силен вятър е в сила за 10 области на страната за 1 септември. Предупреждението е за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има по-късно през деня и вечерта, и на отделни места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са около 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще духа силен запад-северозападен вятър. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 17 градуса, а на 2 000 метра – около 9.