Депутатите от БСП отказаха да се регистрират

0
88
Александър Симов

Нямало да го правят и за в бъдеще

Депутатите от левицата не се регистрираха днес в началото на пленарното заседание, а Александър Симов се закани, че няма да го правят и за в бъдеще, защото този парламент е изчерпан и безсмислен.

„Заседание има днес благодарение на ГЕРБ и Обединените патриоти“, отсече той и обвини мнозинството, че е все още на власт само благодарение на полицейските палки. „Този парламент е безсмислен, отървете се от тези мъки“, призова депутатът Симов.

Според Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“ БСП допуска голяма грешка, като отказва да се регистрира в заседанията на НС.

Той призова за диалог. „Институциите трябва да си говорят, а не да воюват, защото в тази война жертва е националното единство и единството на обществото“, посочи Веселинов.

От противопоставянето не печелят парламентарните партии, а тези извън него, като това бил и един от скритите мотиви на обикалящите сградата на НС, които са заемали властови позиции.

„Не е е важно сега кой е започнал първи, а кой ще спре първи и ще тръгне по пътя на нормализацията. Протестът постепенно се превърна в политическо оръжие, в инструмент за печелене на власт и ако допуснем тази война на институциите, ще продължи и по улиците“, коментира Веселинов.