Жертва на Валиумния изнасилвач: Имах чувството, че ако се съпротивлявам, ще ме убие

0
446
Йохан Стелингверф

Решила да проговори, за да предупреди и други потенциални жертви

Прокуратурата повдигна второ обвинение за изнасилване на 38-годишния холандец Йохан Стелингверф и поиска от съда да го задържи под стража. В същото време една от жертвите на Валиумния изнасилвач разказа за ужаса, който е преживяла.

32-годишната софиянка, заради която Стелингверф бе под домашен арест, категорично отказа да говори пред български медии. Журналисти от нидерланската телевизия „Канал 6” се свързаха с NOVA за подробности по случая, който те следят от 10–15 години. Пред тях жената реши да говори за случилото се. Самоличността ѝ е скрита. Самата тя казва, че дава това интервю, за да предупреди и други потенциални жертви, а такива има. Според медицинския доклад, последиците от срещата ѝ със Стелингверф са били брутални.

„Видях го, когато влязох в бара, усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор и той ми предложи да отидем да хапнем нещо, отговорих му: „Добре”. Докато вървяхме, той ми каза, че е гей и заради това се почувствах по-спокойна, помислих, че съм намерила нов приятел”, споделя жената.

„Хапнахме, пийнахме, посмяхме се. Изведнъж се почувствах замаяна и му казах, че трябва да си тръгвам. Тогава той започна да се държи странно, започна да ме души и изгубих съзнание. Имах чувството, че ако се съпротивлявам, ще ме убие. Имаше много кръв, помислих си: „Това ли е краят? Тук ли ще умра?”. Спомних си, че плачех през цялото време. Той ме нарани много, казах си: „Не искам да ми причинява това”. Помолих го да отключи вратата, той не каза нищо, просто я отвори. Бях в болница цяла седмица, направиха и двучасова операция. Все още не мога да си обясня защо.Нямах никаква представа, че е опасен. Той ще си намери нова жертва. Този мъж е много, много опасен”, разказва още тя.

Както през годините, така и сега, Йохан Стелингверф отрича да има вина и да е извършил какво ти да било престъпление, за това което твърдят жертвите и свидетелите. Очаква се наблюдаващият прокурор да повдигне обвинение за друго престъпление и той да бъде отведен от дома му, а мярката му да бъде променена в по-тежка.

Прокуратурата поиска днес от съда да задържи под стража на Стелингверф за второ престъпление – изнасилване на гражданка от Унгария.

Деянието е извършено на 24 октомври 2019 г. в София на ул. „Одрин“ № 77 в апартамент, обитаван от Стелингверф. Той я е упоил с алкохол и наркотици, след което тя е изпаднала в безпомощно състояние и е била изнасилена. Жената е пристигнала у нас и е била разпитана пред съдия.

Това е второ обвинение, което прокуратурата повдига на Стелингверф. На 26 декември 2019 г., Стелингверф е обвинен за това, че ден по-рано около 23.00 часа, в София на бул. „Сливница“, е изнасилил 32-годишната софиянка.

По това досъдебно производство спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“, като към момента Стелингверф се намира на определения за изпълнението на тази мярка адрес.

Въпреки вече взетата мярка за неотклонение „домашен арест“ по другото досъдебно производство, предвид високата обществена опасност на деянието, както и с оглед самия механизъм на извършването му, днес наблюдаващият прокурор внесе искане за промяна на мярката спрямо Стелингверф на „задържане под стража“, което предстои да бъде разгледано.