17-годишно момиче е жертвата на убийството на пътя край Гоце Делчев, шестима души са задържани

0
100
Снимка: рixabay

Слязла от кола на шосето, прегазил я друг автомобил. Шофьорът употребил наркотици

Прегазеното снощи момиче на пътя между гоцеделчевските села Хвостяне и Дъбница е на 17 години от квартал „Кремиковци“ в Гърмен. Тя е пътувала с други двама души в кола, съобщиха от Окръжната прокуратура в Благоевград.

Инцидентът е станал около 20 часа. Сигналът е подаден от преминаващи автомобили.

В хода на разследването е установено, че тя се е возела с автомобил, в който имало още две лица – шофьорът и спътник. Единият е бил от гърменския квартал „Кремиковци“, откъдето е и жертвата.

По неясни засега причини девойката е слязла от колата, след което е била прегазена от друг лек автомобил, в който са пътували четирима души.

Към момента са задържани и шестимата – двамата спътници на момичето и четиримата, пътували в другия автомобил, който я е прегазил. Четиримата младежи са били от Блатска и Хвостяне.

Води се разследване за причините, поради които момичето се е намирало на това място в това време. Извършена е аутопсия на трупа, която се очаква да даде яснота по отношение на механизма на извършеното престъпление.

За момента не е известно къде се е намирала на пътното платно и какво е било положението на тялото ѝ, преди да я прегазят.

Проверяват се всички версии. Не се изключва момичето вече да е било мъртво, когато пред тялото е преминал вторият автомобил.

Предстоят разпити на свидетели, огледи на автомобилите и на местопроизшествието.

Няма връзка между пътуващите в двете коли.

Девойката обаче се е познавала с двамата си спътници в автомобила, от който по някаква причина тя слязла. Тя е имала приятелски отношения с единия.

За момента не се знае и дали колата, която е преминала през тялото на момичето, се е движела бързо, но участъкът там е прав и предполага по-висока скорост.

Установено е, че водачът, който е управлявал този автомобил, е шофирал след употреба на наркотично вещество. Освен това, след като прегазил девойката, той не спрял и продължил да се движи по пътя.

Изяснява се още дали момичето е насилвано преди инцидента, както и дали е заплашвана. Не е ясно дали не е била физически и психически малтретирана.