Спор за пари е в основата на убийството на общинарката от Велинград

0
44
прокуратурата
Снимка: архив

Мотивът е бил изцяло личен, смятат разследващите

Спор за пари стои в основата на убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, съобщиха от прокуратурата в Пазарджик.

Заподозрян е 72-годишен мъж, който е съобщил за убийството на тел 112. Той е задържан като е направил самопризнания.

По тялото на убитата жена има има следи от насилие и травми в областта на шията. Жертвата и заподозреният са живели заедно известен период от време, като през 2017 година се разделят. Запазват бизнес отношения. Двамата са имали бизнес с недвижими имоти във Велинград. Няма данни за подавани жалби в МВР за насилие, което той да е упражнявал срещу нея.

Заподозреният е пристигнал в дома на жертвата на 28 август като тя е имала рожден ден ден по-рано. Не е известно дали извършителят е бил афект по време на престъплението. Вечерта двамата се скарват заради пари, които той ѝ е дал през годините и  чиито точен брой още не е известен на разследващите. Твърди се, че става въпрос за няколко стотин хиляди като заподреният е искал тя да му ги върне.

По време на убийстворо двамата са били сами в помещение в дома на Каферинова. Мотивът е изцяло личен, няма политически уклон. Задържаният съдейства на властите като за момента е задържан за 72 часа. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство. За подобно престъпление законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода