Манолова излъгала – човекът с казана за ракия е брат на нейния активист

0
174
Снимка: архив

Нито Тихомир Василев, нито майка му са проверявани или обискирани, заявиха на брифинг от СДВР

„В Девето РУ е получен сигнал от граждани за незаконно разпространнение на акцизни стоки в трафопост, намиращ се в жк „Обеля“. При проверката е заварен един човек в обекта. Първоначално той се е заключил. После е отворил сам, не е имало разбиване. Вътре е намерен казан за ракия, който е предаден доброволно чрез протокол. Не е имало други лица, негови близки или роднини, и не са извършвани други претървания“, съобщиха на брифиг на СДВР.

От СДВР уточниха, че мъжът се казва Кирил. За него по-рано стана ясно, че е на 38 години. От полицията поясниха, че той е брат на Тихомир Василев от движението на Мая Манолова „Изправи се.БГ“. Към Тихомир не са извършвани никакви полицейски проверки.

По-рано днес Мая Манолова отправи обвинения към органите на реда, че са направили претърсване в дома на майката на Василев и са конфискували уред за варене на компоти. Информацията обаче беше официално опровергана. Полицията отново отрече да са извършвани претърсвания и полицейски проверки на Тихомир Василев и майка му.