Манолова-опит за римейк на Румен Радев

0
1076
жилетки
Манолова във влака. Вляво е червеният бизнесмен Симо Симов от Антон. Инцсенировка на пострадали граждани.

Или защо БСП се крие зад инициативни комитети ?

Тодор Александров

Омбудсманът Мая Манолова най-сетне ще се кандидатира за кмет на София. След няколкомесечно „подгряване“ на обществото от обслужващите я медии и социолози. Както се казва: Отдъхнаме си, слава на бога, че любимката на определени медии, според които това е българската Жана Д арк, закрилницата на слабите и онеправданите, ще е кандидат за кмет на София.

Разбира се Кюстендилската Дева, да не се бърка с Орлеанската Дева, ще бъде издигната от инициативен комитет. От сега всеки може да каже кои ще са хората от този комитет-леви интелектуалци и „десни“ отломки като скулпторът Минеков, за който всички партии са тесни.

Основна роля ще играе бившият депутат от СДС Мария Капон, сега лидер на бутиковата организация Единна народна партия и съдружникът й Арман Бабикян, известен като бащата на фалшивите новини. За политическата тежест на дуета Капон-Бабикян можем да съдим по резултатите от последните избори-тези за европейски парламент.

С най-нисък резултат на вота през май тази година се оказа коалицията-ВЪЗХОД, в която бяха различни „сини“ отломки сред които Съюзът на свободните демократи на Стефан Софиянски и Единна народна партия на Капон. Общо те получиха 0,09% или 1855 гласа. Колко от тази „внушителна цифра“ са били личните гласоподаватели на Единна народна партия остава загадка.

Това обаче е официалното. Иначе и на децата е ясно, че зад Манолова е БСП. От „Позитано“ №20 ни разиграват сценарий от 2016 година и ни прилагат римейк на кандидатурата на Румен Радев. Независим, воин, спасител на България от мигрантите, строг, но справедлив.

Ето и идентичните моменти. И Манолова като Радев драматично щяла да подава оставка от поста Омбудсман. Припомняме, че Радев подаде оставка като шеф на ВВС, за да се кандидатира за президент. Реално той се занимаваше с политика още като висш офицер от Българската армия, което е забранено от Конституцията. Но му се размина.

Сега и Кюстендилската Дева разиграва същата драма. Реално тя води предизборна кампания, обслужвана напълно от определени медии, от половин година. Манолова се бъркаше навсякъде без никакъв видим резултат от това. Но пък беше винаги в медиите.

И тя както Радев ще бъде издигната от инициативен комитет, зад който се крие БСП. Интересно защо столетната партия винаги стои зад такива комитети, а няма лице да извади свой кандидат ? Дали защото през 2015 година кандидатът на партията в столицата Михаил Мирчев получи жалките 8,40% или 33 281 гласа ?

Или пък защото с водач Елена Йончева социалистите загубиха катастрофално изборите за европейски парламент?

Лидерката Нинова прави „пас“ към момента, оставила е с Манолова, която не обича особено, да се оправя шефът на столичните социалисти Калоян Паргов. Така Нинова си „връзва гащите“ при един изборен неуспех.

На обществото се подхвърлят димки-как БСП се дистанцира от Манолова. Ще припомним само, че през ноември м.г.когато Омбудсманът се „обиди“ на правителството заради служебната си кола от НСО и реши да прави обиколки в страната с влак, на всяка гара я посрещаха членове на БСП, маскирани като обикновени граждани.

Същата червена масовка от „онеправдани граждани“ беше организирана и в самия влак.

Едва ли е нужно да припомняме бурното минало на Кюстендилската Дева в родния й град, връзката и с т.нар. Братя Галеви, ВИС-2, поправките Ванко 1 и „Аз предложих Пеевски за шеф на ДАНС“ и още и още.

За офиса на дъщеря й в центъра на София, купен за смешните 100 000 евро, които тогава безработната Манолова взела като кредит.

Дано тя си е направила добре сметката, за да не се получи като с Елена Йончева, която уж беше „кучката, която бие всеки ден Борисов“, но след изборният провал на БСП се покри две седмици. Ако Манолова загуби тези избори, което е почти 90% гарантирано, това ще е един добър ден за българската демокрация. Поне няма да плащаме милиони левове държавна пара за пиара на Мая Манолова.