На 38 пункта ще се продават живи елхи в страната

0
87
Пунктовете ще бъдат посочени в сайта на министерството.

Приготвили сме 10 000 дръвчета, надявам се да не стигнат, каза министър Танева

38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхички в цялата страна като част от благотворителната кампания „Посади надежда“. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на старта на благотворителната кампания за закупуване на живи елхи под надслов „Посади надежда“, предаде Агенция „Фокус“. Това е третата поредна кампания за закупуване на живи елхички, като през 2015 г. в името на каузата са били закупени елхи от 1200 граждани, а през 2016 г. – от 3000.

„Ще ми е интересно как и обществото развива своите разбирания. Това показва и отношение към природата, и към заобикалящия ни свят“, добави министърът. От днес адресите, на които могат да бъдат закупени елхите, ще могат да бъдат намерени на сайта на земеделското министерство.

„Имаме приготвени 10 000 елхи. Надявам се предвиденият брой на елхите да не ни стигне. Средства от продажбата им, заедно с фондация „Искам бебе“ ще покриват нуждите на семействата с репродуктивни проблеми. Днес е зачената Дева Мария. От сърце пожелавам на всички жени и семейства да чуят и те радостната новина и ще се радвам ние да бъдем част от това щастие, като подкрепим семействата, които фондацията по нейния ред и правила ще определи“, добави Танева.

По думите и през пролетта от министерството ще стартират кампания за засаждане на закупените сега живи елхи и по този начин ще бъдат създадени паркове.