Апелативният съд не е свалял забраната на Брендо да пътува в чужбина

Делото срещу него в момента е във Върховния касационен съд

0
68
брендо
Наркотрафикантът Евелин Банев-Брендо

Адвокатите на Банев са искали, но им било отказано

Софийският апелативен съд опроверга информациите, че осъденият наскоро на 20 години затвор за наркотрафик в Италия Евелин Банев-Брендо е пуснат от съда да пътува в чужбина.

По повод публикации в медиите, свързани с работата на Апелативен съд – София по наказателно дело, по което подсъдим е бил и Евелин Банев, съобщаваме следното: Апелативен съд – София е наложил забрана за напускане пределите на страната на подсъдимия Евелин Банев на 28. 03. 2014 г., съобщават от САС.

В хода на делото през годините защитата на Банев е искала вдигане на забраната, но това е било оставено без уважение от АС – София. Веднъж магистратите са разрешили временно напускане на страната от страна на Банев във връзка с влошено здравословно състояние съответно от 21. 02. 2016 г. до 12. 03. 2016 г. След този период Банев се е завърнал в страната и се е явявал на всички съдебни заседания. 
На 20. 03. 2017 г. тричленен състав на АС- София е постановил присъда по ВНОХД 478/15, водено и срещу Евелин Банев, като му е определил 6 г. затвор за пране на пари от наркотрафик. Присъдата е четена в присъствието на Банев. 
В момента делото е във Върховния касационен съд, като присъдата е обжалвана по установения от закона ред в Р. България. Мярката „забрана за напускане пределите на страната” по отношение на Банев продължава да е в сила, уточняват от съда.