Борисов: БСП да си хапнат и пийнат, те обичат, да не им разваляме празника

„Нашата работа е да показваме какво е било", допълни премиерът

0
146
борисов
Премиерът откри ремонтираната сграда на полицията в Нови пазар. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

Три пъти им поднасях властта и какво направиха, попита той

Каква мощ демонстрирали БСП ? Нека да си хапнат, да си пийнат, те обичат. Да не им разваляме празника. Така премиерът Борисов коментира събора на социалистите на Бузлуджа. Той участва в откриването на 23 санирани сгради в Нови пазар.

За последните няколко години над 20 млн. лева са влезли в Нови пазар. Той подчерта, че знае проектите във всяко едно населено място, както и че правителството полага усилия за всеки един български град. Премиерът посочи, че бързото развитие на инфраструктурата дава възможности за разрастване на бизнеса и разкриването на нови работни места. „Инспектирахме строежа на АМ „Хемус“ – от Ябланица много са напреднали“, каза Борисов и допълни, че от средата на август се очаква и първа копка на строежа от Белокопитово.

Ако всяко правителство си е вършило работата, сега нямаше да има нужда да правим по 3 сгради наведнъж“, подчерта премиерът Борисов. Той акцентира върху резултатите от политиката в сферата на инфраструктурата.

Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че вече кметовете слагат снимки на това, което е било и това, което сме направили. Така, че можете спокойно да им покажете – това беше по времето на управлението на БСП, това е сега. Аз знам какво е да си кмет, когато управлява БСП“ подчерта министър-председателят и даде пример с кризата с боклука в София. „Три пъти им поднасях властта и какво – на шест месеца правим избори? Това ли иска държавата и това ли се очаква“, попита Борисов в контекста на исканията на БСП за предсрочни избори.

В Нови пазар бяха санирани 20 многофамилни жилищни сгради и 3 обществени, сред които са полицията, пожарната и сградата на общината. Финансирането на проектите, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лева, е отпуснато от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и Оперативна програма „Региони в растеж“. След изпълнението на проектите 30% от населението на Нови пазар вече живее в санирани жилища. Сградите на полицията и пожарната са с поставена топлоизолация, нова отоплителна система, осветление и дограма. Допълнително е извършено и конструктивно укрепване, подменени са ВиК и ел. системите.

Пожарната служба в град Нови пазар обслужва територията на две общини – Нови пазар и Каспичан, като осигурява пожарната безопасност в 27 населени места. На територията, обслужвана от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Нови пазар, са разположени близо 13 000 хектара гори, важни пътни артерии, както и националните археологически и исторически резервати Плиска и Мадара.