Борисов: Вдигаме с 10% бюджетните заплати от 1 януари 2019 година

"Дефицитите започват, когато комунистите са на власт, а сега има бюджетен излишък“, добави премиерът

0
223
борисов
Премиерът се срещна с волейболните национали във Варна. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

Държавата е инвестирала над 350 млн. лева в изграждане и ремонт на спортни зали в страната

Инвестирахме над 350 милиона лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения, са важни, за да се мотивират децата“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след среща с националния отбор по волейбол в Двореца на спорта във Варна. Това съобщиха от правителствена информационна служба.

Премиерът Борисов припомни, че в София и Пловдив е нямало нито една спортна зала, а във Варна залата е била пред рухване. „Над 350 милиона са отпуснати за изграждане на спортна инфраструктура в цялата страна. Положихме много воля и сега имаме зали в София, Русе, Шумен, Сливен, Стара Загора. За да се стигне до тук, са необходими много усилия. Шефовете на световните асоциации са тук, олимпийския комитет“, заяви още министър-председателят.

Единственото, което искам е – имайте предвид, че ви гледат децата – ставате символи и пример за подражание и сте изключително важни. В момента правим три световни първенства едновременно – по волейбол, художествена гимнастика и гребане“, заяви премиерът Бойко Борисов пред българските спортисти и им пожела успех.

За провеждането на световно първенство по волейбол у нас Министерският съвет даде 500 000 долара. Общата сума на изплатените от правителството средства за провеждането на първенството в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара.

За ремонта на зала „Конгресна“ в Двореца на спорта във Варна през 2015 г. правителството отпусна 12 800 000 лева. Тя разполага с 5100 седящи места и игрално поле с максимален размер 45 м дължина и 26,5 м широчина, което позволява да се провеждат световни и европейски първенства.

В отговор на журналистически въпрос министър-председателят Борисов заяви, че от 1 януари 2019 г. могат да бъдат увеличени заплатите с 10 % на целия бюджетен сектор, включително и на обществените медии. „Разчетите ни го позволяват. Дефицитите започват, когато комунистите са на власт, а сега има бюджетен излишък“, посочи още премиерът Бойко Борисов.