ГЕРБ: Руски хакери ни атакуват в социалните мрежи

0
281
Бойко Борисов

„Да кажат, че аз съм казал, че трябва да се продължи договорът с „Газпром“, е абсолютна лъжа“, обяви Бойко Борисов

ГЕРБ дава пресконференция пред медиите в Централата на партията.

„Снощи нашите комуникационни мрежи в социалните ни мрежи бяха ударени от хакерска атака. И то по-конкретно три публикации за газ и далаверите, които са се вършили с него. Имаше клип и графична част, в която се обясняваше схемата с посредниците. И третото беше разпространена фалшива новина, че Борисов е казал, че „Газпром“ трябва да се върне“, алармира Георг Георгиев. Ясно е откъде може да идват откъде идва атаката точно на тези новини“, добави той. По-късно с правописни грешки се появили публикациите в руската мрежа ВКонтакте.

„Да кажат, че аз съм казал, че трябва да се продължи договорът с „Газпром“, е абсолютна лъжа. Позволих си да им кажа да бъдат внимателни. Дадох като българин един съвет. Нашата политика е 100% диверсификация от „Газпром“. И ни удариха фейсбук. Ние не сме Северна Корея, не сме Русия, където фейсбукът да бъде спрян.

Откъде дойде тази яростна атака. Може би, защото вчера казах, че ще докажа с факти. На 6 юли определи Атанас Атанасов за шеф на НСИ. БНБ през миналата седмица публикува новата си икономическа прогноза. Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не са верни. Има изтичане на финансов ресурс от икономиката на България.

А същият НСИ казва накъде изтичат парите от българската икономика. С близо 2 млрд. лв. се влошава търговското салдо в сравнение с миналата година. Вносът от РФ по време на санкции е нараснат със 160%. Това ли е откъсването от санкциите. Което показва къде изтичат капиталите на България“, каза Бойко Борисов.

Вие, тези три партии, милиарди сте изнесли към Руската федерация. Най-значими ръстове са реализирани при нефтени материали за 1,4 млрд. лв., 228,5% се е увеличил вносът на въглеводороди. Само за 3 месеца управление на тези три партии България стана три пъти по-зависима от Русия. Това ли ни е евроатлантическата ориентация? Какво причиниха на Путин, че изгониха готвачки и чистички. Дали той няма да го преглътне?“, продължи Борисов.