Борисов: Национална стратегия за детето няма

За тази година 40 200 деца сме върнали в класната стая, обяви премиерът

0
51
борисов
Бойко Борисов

Защо продължават да лъжат, не знам, добави той

Национална стратегия за детето 2019-2030 година няма. На социалния министър възлагам сутрин като стане, на обяд и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, съобщава Novini.bg

Защото във Фейсбук включително и протести се подготвят „Не на стратегията 2019-2030 година“ – стратегия, която я няма. Много ясно се разпоредих да се прави с абсолютно всички мнения и категорично да защитава детето. Такава стратегия няма. Защо продължават да лъжат, не знам, добави той

В стратегията, когато мине през всички обсъждания, категорично е ясно, че при нормалните, в най-общия смисъл на думата, семейства този въпрос не стои. Говорим за единични случаи, за които сме чували или сме ставали свидетели. Те са единични, но ние трябва да можем да вземем мерки по закон. Пак казвам, такава стратегия няма и тя ще бъде сложена на масата приета, едва когато мине през всички тези обсъждания. Да са сигурни хората, че е спекулация, че ще дойдат, ще ти вземат детето и ще го дадат на друга брачна двойка от трети род или нещо подобно, примерно, това е приказката, заяви Борисов.

Целта на тази стратегия е да защити децата, кито са попаднали в такива семейства. Виждате, че има достатъчно хора, които при състояние на афект посягат на свои половинки и деца. Не един и два са тези случаи.Ако е имало превенция, това да не се е случвало, подчерта премиерът.

За тази година 40 200 деца сме върнали в класната стая, които не са ходили изобщо на училище. 40 200 – това е един средноголям град. Тук и социалните работници, и МВР и образованието си стъпиха в ангажиментите и се справят много добре. Тези 40 200 деца са неграмотни, връщането им е целта на мероприятията, които правим, заяви още Бойко Борисов.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here