Взрив предизвика пожар в „Пирогов“, двама пациенти загинаха

0
38
Бързата намеса на огнеборците е спасила живота на над 80 болни. СНИМКА: BTVNOVINITE

15 тежко болни са обгазени

Взрив с последвал пожар в „Пирогов“ уби двама пациенти от Второ вътрешно отделение.

Загиналите са мъже на 55 г. и на 68 г., близките им са уведомени, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. Единият загинал е бил на кислород.

Инцидентът е станал около 4 сутринта тази сутрин. Взривът е избухнал от кислородната система в една от болничните стаи, а жертвите са били тежко болни. 15 души са обгазени, а други 32 пациенти са евакуирани от отделението.

Пожарът вече е погасен от огнеборците, които са се озовали в „Пирогов“ светкавично и с 12 пожарни коли.

Сигналът за инцидента е получен в оперативния център на Столичната пожарна около 4 тази сутрин. Незабавно към мястото са изпратени осем пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня около 25 минути след избухването му.

4 линейки на „Спешна помощ“ са отишли на помощ на „Пирогов“, повикани от временно изпълняващия длъжността проф. Габровски, съобщи по Нова телевизия говорителят й Катя Сунгарска. По думите й не се е наложило да помагат.

Открита е гореща телефонна линия – 02/91 54 540, на която могат да се обаждат близките на пострадалите пациенти от Второ вътрешно отделение.