В Карнобат пръскат със самолет срещу коронавирус

0
40
Снимка: архив

В града има жена с положителна проба

Самолет с безопасен за хората препарат ще дезинфекцира Карнобат от въздуха. Пръскането ще е през целия ден. Ще се използва препарат, който освен за хората е безопасен и за растенията, насекомите и животните, съобщава Дарик. Той е с широк спектър на действие, на основата на бензалкониев хлорид. Това събщи кметът на града Георги Димитров.

Пръскането от въздух се налага, за да се дезинфекцират всички точки – дворни пространства, тесни улици, места, където не е възможно да се достигне с техника.

Пръскането със самолет се осъществява с подкрепата на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, чийто председател поема разноските за летателните часове, каза Димитров. Препаратът се осигурява от Община Карнобат.

Кметът призова жителите на Карнобат да сведат до минимум излизанията от домовете си. Създадената ситуация и необходимостта да се спре разпространението на COVID-19, налагат тези превантивни действия.

В Карнобат има случай на заразена с коронавирус млада жена. Тя е работила в курорта Банско. 25 са лицата от Карнобат, с които жената е контактувала.