Започват проверки на КАТ в акция“Зима“

Водачите на МПС, са задължени от 15 ноември до 1 март да използват зимни гуми или гуми с поне 4 мм. дълбочина на протектора

0
134
точки
Вече взимат повече точки за нарушения на пътя.

БЧК ще работят активно за превенцията на травматизма след катастрофи

Засилени проверки на велосипеди и моторни превозни средства ще се провеждат през ноември като част от тазгодишната акция „Зима 2017“ за пътна безопасност при зимни условия.

Това стана ясно след проведена пресконференция на Съюза на българските автомобилисти (СБА), на която присъстваха началникът на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски, председателят на СБА инж. Емил Панчев, секретарят на Държавно-обществената комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата Алекси Кесяков и представители на Български червен кръст (БЧК).

Очаква се проверките от 1 до 10 ноември да обхванат велосипеди и превозни средства, задвижвани от животинска тяга. През втората половина на месеца ще бъдат проверявани предимно моторни превозни средства, като се следи за тяхната техническа изправност. От Главна дирекция „Национална полиция“ припомнят че водачите на МПС, са задължени от 15 ноември до 1 март да използват зимни гуми или гуми с поне 4 мм. дълбочина на протектора. СБА още обявиха, че техните сервизи ще предлагат безплатна проверка на техническото състояние на автомобила.

От БЧК съобщиха на пресконференцията, че ще работят активно за превенцията на травматизма след пътнотранспортно произшествие. Организацията ще проведе и открити уроци с ученици от 1 до 3 клас за безопасно пресичане и оказване на спешна медицинска помощ.