Когато в Москва вали, на „Позитано“ 20 вдигат чадърите

Не очаквайте извинение от БСП, те са ампутирани от чувство за вина

0
733
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Хибридчикът Иво Христов показа истинското лице на Петата колона на Русия у нас

Когато в Москва вали, в София вдигат чадърите! С това изречение бе известна Народна Република България по време на Студената война. Като най-верният и покорен сателит на СССР.

Благодарение на управляващата партия БКП. Която съсипа държавата с лозунга на Георги Димитров „Дружбата със СССР е тъй жизнено необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество“.

Оказа се, че 28 години след официалното рухване на социалистическата система у нас наследниците на бившата комунистическа партия демонстрират, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.

Може би защото свалянето на диктатора Тодор Живков също бе поръчано и осъществено от Москва…

Става дума за обидните за държавата изявления на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която заяви, че не българите, а съветската армия е спасила българските евреи по време на Втората световна война.

Няколко дни БСП мълчи по темата. Нито вопъл, нито стон. Няма я иначе суперактивната лидерка Корнелия Нинова, няма ги „остриетата“ на левицата Кутев, Таско Ерменков, Елена Йончева и сие. Мълчание.

Защо мълчат национално отговорните социалисти за умишлените провокации на Москва ? Може би защото чакат „опорни точки“ от същото място ?

Но пък генерал Решетников вече не е „нашият човек“ за Балканите, може неговият наследник още да не се е ориентирал в обстановката.

Поведението на БСП е същото като това през горещият август 1991 г. По време на т.нар. Пуч в СССР. Става дума за опитът за сваляне на Михаил Горбачов от поста Президент на СССР от Държавния комитет за извънредно положение, на руски ГКЧП, съставен предимно от ръководители на КГБ, армията и ЦК на КПСС.

Три дни, между 19 и 21 август 1991 г. Реформираната БКП си трае, чака накъде ще духне вятърът от Москва и кой ще надделее. Чак когато става ясно, че „пучистите“ губят, ръководството на партията в лицето на Александър Лилов излизат с позиция.

Сега е същото. Когато в Москва вали, на „Позитано“ 20 вдигат чадърите..

Само известният хибридчик и депутат от левицата Иво Христов издъни четата, може би защото е от гражданската квота, а не е член на ръководството на партията и не е запознат с омертата.

С плонжа в краката на Кремъл от Раднево Христов показа истинското лице на Петата руска колона у нас. Представяният ту като юрист, ту като журналист, ту като социолог Христов нарече българите дебили, които приемат всичко от медиите за чиста монета.

Всъщност Христов е прав, защото има предвид себе си и хибридният кръг, който представлява. Неговите медийни манипулации по темите за ЕС, САЩ, Русия и т.н. винаги се приемат като чиста монета.

След опита за преврат в Турция и обтяганията на отношенията между САЩ и южната ни съседка заради Гюлен професорът от Пловдивския университет заяви пред няколко телевизии, че ядреното оръжие от американската база Инджирлик в Турция ще бъде прехвърлено в България.

Това беше явна лъжа, но обслужи идеално руската пропаганда у нас. Той знае защо.

Година и половина по-късно това не се е случило и няма да се случи, но Христов не се е извинил. Няма да се извини и за „дебилите“, бъдете сигурни. БКП-БСП нямат такива навици, нямат и чувства за вина.

Както казваше в парламента друг виден комунист Филип Боков: Поемаме вината само с мезета!