От офиса на Плевнелиев: И ПП отказаха разговори

0
145
президент
Росен Плевнелиев

Изборът на председател на Народното събрание е основен приоритет за депутатите, се посочва в съобщението

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще започне преговори с парламентарните групи след успешно избиране на председател на 48-ото Народно събрание, като първата среща е с ГЕРБ-СДС, съобщиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Изборът на председател на Народното събрание е основен приоритет за депутатите, посочват от контактната група. Те информират и за графика за срещи с парламентарните групи, като посочват, че той е динамичен.

Първата планирана среща е за днес, около 15:00 ч. с коалицията ГЕРБ–СДС. В петък е предвидена среща с „Български възход“ в 11:00 ч, а срещата с ДПС е планирана за 14:00 ч, отново в петък. Писмени откази за срещи са получени официално от БСП „За България“ и „Продължаваме Промяната“.

Сформирането на контактната група беше обявено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му пресконференция след парламентарните избори. Борисов обяви, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа репутация, които да преговарят за съставяне на правителство. Модератори на преговорите ще са Росен Плевнелиев и Соломон Паси – министър на външните работи в периода 2001–2005 година.