Менда Стоянова: До 5000 лева обезщетения на роднини извън тесния кръг

Това било гаранция, че "Гражданска отговорност" няма да се вдигне

0
74
Менда
Менда Стоянова

ГЕРБ отиват при президента Радев заради застраховките

Предлагаме в Кодекса на застраховането да се приемат текстове, които включват методика с ясни критерии за остойностяване на имуществените и неимуществените обезщетения при ПТП, включително и при смърт при такова произшествие. Второ – предлагаме таван до 5000 лева на неимуществено обезщетение при починал при ПТП на всички, които нямат близка родствена връзка с починалия. Това са братовчеди, лели и т.н.

Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова на извънреден брифинг в Народното събрание.

„Ограничавайки възможните претенции на тези роднини, даваме възможност да няма голяма претенция, която би повлияла на цената на „Гражданската отговорност“. Ако направеното от мен предложение се приеме, това е една гаранция, че гражданска отговорност няма да се увеличи и ще остане на сегашните нива“, каза още тя.

„Цена на човешкия живот няма, но трябва да има граница за искания. Ясно и категорично заявявам, че ако НС приеме предложението ми няма да има двойни или тройни цени на застраховките“, допълни Стоянова.

„Надявам се да се срещнем с президента Румен Радев, защото неговата позиция трябва да е информирана. Нека чуе аргументите ни и се надявам да мине на наша страна“, завърши Менда Стоянова.