Нов вид телефонна измама-звънят ви от остров Възнесение

Блокирайте непознати чуждестранни номера, съветват от телекомите

0
128
измамници
Телефонните измамници лъгали жената, че съдейства на полицията.

Връщане на „пропуснатото повикване“ ще ви струва 20 долара на минута

Нов вид телефонна измама – импулсни номера от остров в Атлантическия океан атакуват абонатите по метода „пропуснато повикване”, съобщава Би Ти Ви.

Отскоро много хора у нас сигнализират, че са ги търсели от остров Възнесение от номер, който започва с код + 247. Атаката е по метода „пропуснато повикване”, а непознатият номер позвънява само веднъж.

Американската полиция е разследвала подобна измама преди близо 3 години. Обикновено измамниците избират за седалище място като остров Възнесение, където няма строги правила за телекомите, коментира експертът по информационна сигурност Борислав Сестримски.

Схемата е доста умно измислена, защото когато вие се обадите на телефон, по време на изчакване може да чувате всякакъв звук, в момента те са се възползвали и са сложили звук на телефон, който звъни в момента, но всъщност линията вече е отворена”, обяснява той.

Телекомите у нас съветват абонатите си да блокират непознатите чуждестранни номера и да не връщат обаждания към тях. Една от компаниите у нас дори е преустановила избирането и пренасочванто към остров Възнесение още през 2013 г. Според неофициална информация връщане на обаждането струва на абоната 29 долара на минута.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here