Операторът «Макс Телеком» мами клиентите си

Хилядите клиенти се опасяват, че ще „бъдат продадени” всички накуп като длъжници на колекторска фирма

0
526
клиенти
Клиентите на оператора получават сметки за нищо.

Фирмата не доставя услуга, но продължава да праща сметки

 

Четвъртият мобилен оператор у нас-фирмата „Макс Телеком” от половин година мами клиентите си, като не им предоставя никакви услуги, но продължава да им изпраща сметки за плащане. Затова алармираха пред Breaking.bg потърпевши от своеволията на фирмата доставчик на интернет и мобилна телефония.

Реално от януари т.г. „Макс телеком” изчезва от пазара в страната. Едновременно са закрити всички офиси и магазини на фирмата в страната.

На сайта на компанията са посочени телефони за връзка, но те не отговарят от месеци или пък те свързват с кол център, на който ти обясняват, че услугата не е достъпна към момента.

Това не пречи всеки месец хилядите клиенти на компанията да продължават да получават фактури за плащане, въпреки, че реално не получават услугата, за която трябва да плащат. Вчера абонатите на фирмата са получили поредните си фактури за юли.

Най-абсурдното е, че хората не могат да прекратят договорите си, защото няма нито офиси, нито каквато и да е връзка с компанията. И продължават да получават фактури за плащания.

Хилядите клиенти се опасяват, че ще „бъдат продадени” всички накуп като длъжници на колекторска фирма, която ще започне да ги изнудва за фактури от по 20 лв.

Още през ноември м.г. в медиите се появиха информации, че служителите на „Макс Телеком” не са получавали заплати и че 150 служители на фирмата мизерстват. Обяснено им било, че се чака нов инвеститор, който обаче така и не се е появил към момента.  А служителите вече имат натрупани неплатени възнаграждения за половин година.

Макс Телеком е собственост на руснака Даниел Купсин и „MT Management“ с изпълнителен директор Алфред Дийтъл. В България компанията се управляваше от Андрей Расийски, също руснак. Клиентите предполагат, че се готви тихомълком фалит на компанията.