Още една жертва на COVID-19 у нас, България мина границата от 300 заразени

0
57
Снимка: туитър

Студенти, които се готвят да пътуват на бригада в САЩ, няма да пътуват, обяви ген. Мутафчийски

Нов смъртен случай, жертва на коронавирус у нас. Това е мъж, който е бил в тежко състояние, настанен в Пирогов. България мина границата от над 300 заразени.

37 нови случая на заразени с COVID-19 у нас. Общият им брой става 313. 11 са новите случаи в столицата, общо стават 200. Във Варна има един нов случай, в Пловдив – двама – мъж и жена, в Бургас – 4-членно семейство, бащата се е върнал от Франция. В Кърджали има два случая – мъж и жена. Най-възрастният пациент е 86-годишен, а най-малкият е на 3 години. Това обяви на брифинг във Военномедицинска академия председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той обяви, че у нас има още един случай на починал с коронавирус. Починалият е мъж, който е бил в тежко състояние и е бил настанен в „Пирогов“.

„Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние“, обясни още Мутафчийски.

На въпрос от журналист какво ще се случи с хилядите студенти, които се готвят да пътуват за бригади във Великобритания, той с усмивка отговори: „Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде“.

Ген. Мутафчийски коментира и лечението с антибиотици. По думите му, те не влияят на една вирусна инфекция, а само на усложненията.