Пловдив под вода заради силен дъжд

0
86
Няма жертви и пострадали в Пловдив. СНИМКА: САЙТЪТ НА БНР

Вътрешният министър Маринов пътува за града

Средно над 60 литра на квадратен метър дъжд с гръмотевици се изспиха над Пловдив снощи. Силният порой бе придружен на места с градушка, още продължава да вали, но по -слабо. Ниските точки на града бяха наводнени, както и МОЛ-овете в града. Такситата временно спряха да приемат поръчки. Това съобщава БНР.

Частично затворени за движение остнанаха възловите булеварди в централната част на града и районите. Подлезите са наводнени. Има много закъсали коли, падали клони.

Над 650 са сигналите наводнени мазета, приземни етажи, пътни участъци и закъсали автомобили, съобщиха от МВР.

Отводнени са четири болнични заведения, изтеглени са автомобили с бременна жена и майки с деца, евакуирани са трудноподвижни хора.

По време на пороя десетки хора се скриха в магазините по Главната улица, за да изчакат да отмине проливния дъжд.

Продължава работата на аварийните екипи. През нощта няма получени сигнали за бедстващи и пострадали хора.

Проходими, но все още трудни за преминаване са единствено подлезът на „Скобелева майка“ и Коматевския възел. Вече се мият улиците и булевардите, по които има замърсявания, но движението не е спряно. Почистват се и се отводняват и подлезите за пешеходци.

На два жп прелеза също се регулира движението.

Няма райони в града без електричество или вода. Аварийните екипи продължават отводняването на обществени сгради. Тази сутрин положението след проливният дъжд се нормализира.

Всички закъсали коли в критичните точки са изтеглени на наказателния паркинг на бул. „Найчо Цанов“ и служебния паркинг на сектор „Пътна полиция“ на ул. „Напредък“.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пътува за Пловдив, за да инспектира предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и да направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи.

На място е и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов.