Богомил Бонев за Бойко Рашков: Тази пуздра никога не се е борила срещу мутрите! Гешев е цвете в сравнение с Рашков

1
8154
Бонев се гаври с Рашков. КОЛАЖ: 5 GMEDIA

Протежето на Ани Крулева има огромен принос да няма присъди срещу организираната престъпност, коментира бившият вътрешен министър

Ген. Богомил Бонев, главен секретар на МВР, министър на вътрешните работи и кандидат-президент, публикува във Фейсбук разбиващ коментар за служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков:

Не знам Рашков къде се слага.

По-важното е, че тогавашният главен прокурор Татарчев кадруваше на маса с мутрите. Пример Кърджали.

Така Роко назначаваше окръжни прокурори.

А Бойко Рашков воюваше срещу вътрешния министър.

На страната на Татарчев. И на страната на мутрите.

Като първоначално мина етап на сервилност.

Покана в „Славянска беседа“, угодничество.

Започна да ми писва от позьори и безпаметно население.

Тази пуздра никога не се е борила срещу мутрите. Напротив!”, съобщава сайтът Tribune.

Според ген.Богомил Бонев, Бойко Рашков е саботирал работата на собствените си следователи – Боби Карайотов и Олег Янев – по доказване на убийството на Луканов.

Знам, че сега не е популярно сред неосведомените да се припомнят тези факти. Но това протеже на Ани Крулева има огромен принос да няма присъди срещу организираната престъпност.”

Ани Крулева ( 1941 г. – 2013 г. ) е полковник от МВР, прокурор, шеф на Националната следствена служба в периода 1992-1995 г.. “През 1992 г. по време на първото правителство на СДС оглавява следствието. Рамо ѝ дават тогавашният министър на вътрешните работи Йордан Соколов и президентът д-р Желю Желев, който подписва указа за назначаването. Три години по-късно след поредица скандали пак той подписва указа за освобождаването ѝ.

В началото на кариерата ѝ в следствието едни я наричат човек на бившата Държавна сигурност, други я определят като “синьо момиче”, сложено на поста, за да уволнява наред” ( “168 часа”). Ани Крулева издига Бойко Рашков за свой заместник в националното следствие.

Каква е тази амнезия сред населението, нямам представа.- пише ген.Бонев. –

И сега е само пара под налягане. Прилича на пенсионер угодник на президента, който се оказва лековерен и неосведомен.

Татарчев, Бог да го прости!

Неговото алтерего се вихри.

Безкритично приемано. “ Ген.Бонев, който беше защитник и поддръжник на президента Радев, очевидно определя назначаването на Бойко Рашков за вътрешен министър като голяма грешка.

Ген. Бонев пише: “Добре че Петър Стоянов не му подписа указа ( б.а. за главен прокурор *). Щеше да продължи да саботира всяко действие срещу мутрите.

Гешев е цвете в сравнение с това, което тези направиха преди 25 години.”

Ген. Бонев завършва коментара си за Бойко Рашков така:”

Любопитно ми е непредубеденото мнение на психиатри за поведението му пред камера. Аз съм му сложил диагнозата преди четвърт век.

Ясно е, че сега е „наш кучи син“. Но да не забравяме какъв кучи син е тоя нарцис.”

* “На 18 ноември 1998 г. Висшият съдебен съвет избира Бойко Рашков за главен прокурор. На 15 януари 1999 г. президентът Петър Стоянов връща кандидатурата на Бойко Рашков обратно във Висшия съдебен съвет. По думите на президента новият главен прокурор трябва да даде сигурност на хората, да внесе успокоение в обществото и не трябва да бъде политически и партийно обвързан. Той трябва да бъде професионалист и да има чиста репутация. Съдейки по върнатата кандидатура това явно са качества, които Рашков не притежава.

Според депутата от СДС Петър Рафаилов изборът на Бойко Рашков е прибързан и незаконен. ВСС не са се съобразили с изискванията на действащия съдебен закон. Не е била налице нито една от петте законови предпоставки да бъде проведен избор. Изборът на Висшия съдебен съвет е окачествен като прибързан. Защо са бързали кадровиците да изберат Рашков не е ясно.

Да не се подписва указ за назначаването на Бойко Рашков призовава и Светослав Лучников. Според него при избора на Рашков Висшият съдебен съвет е нарушил закона.

Отказах назначаването на Бойко Рашков за главен прокурор заради смущаващия му избор“, казва в свое интервю от 29 януари 1999 г. и президентът Стоянов. Изборът на главния прокурор, по думите на Петър Стоянов, трябва да се извърши „спокойно, задълбочено и с отговорност за съдебната власт, към която има толкова много очаквания“. Нещо, което отсъства при процедурата по избор на Бойко Рашков.