Приключват големите ремонти до края на ноември в София

Столична община не плаща за лошо свършена или некачествено свършена дейност

0
43
ремонти
Ремонтите приключват,обеща Фандъкова

Столична община няма да плаща за некачествено свършена работа

„Очакваме до края на ноември да приключим с основните дейности по големите инфраструктурни обекти.“ Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на строителните дейности на бул. „Тодор Каблешков“. Кметът увери, че до 20-ти ноември ще приключи разширяването на булеварда в участъка от бул. „Бъкстон“ до „Кауфланд“.

Изгражда се нов път, четирилентов път, нови тротоари и осветление, както и мостово съоръжение.

До 20-ти ноември ще приключи и ремонтът на бул. „Дондуков“. „Ако има детайли за доработване – ще ги доработват, но за мен е важно да бъде пуснато движението“, посочи столичният кмет.

Следващата седмица се очаква пускането и на другия голям инфраструктурен обект – бул. „Монтевидео“ в участъка до Нов Български Университет. Там също е планирано последният участък да бъде приключен до края на ноември.

Фандъкова информира, че следващият участък от бул. „Тодор Каблешков“ в участъка от „Кауфланд“ до бул. „Цар Борис Трети“ остава за следващото лято. Тя отбеляза, че контролът върху качеството е изключително сериозен и най-големите санкции в последните две три години са налагани именно от нея.

Така фирмите не са получили заради санкции от страна на кмета над 2 млн. лв. Фандъкова увери, че Столична община не плаща за лошо свършена или некачествено свършена дейност.

Тя подчерта, че за Общината е важно развитието на велоалеите. Затова и в последните години се изграждат такива. „Нашите усилия са за изграждане на повече велоалеи“, посочи Фандъкова и заяви, че се надява младите хора да подкрепят тази политика.