Само в Breaking.bg: Синът на криминалиста Ботьо Ботев е ранен тежко в катастрофа край Железница

Божидар Ботев е със счупен таз

0
2597
катастрофа
Тежката катастрофа стана късно снощи. СНИМКА: BTV

Свирепия челен удар е предизвикан от младеж, който искал да се самоубие

Синът на известния криминалист и бивш шеф на отдел „Убийства“ в Националната полицията о.р. полк. Ботьо Ботев-Божидар е един от тежко ранените в свирепата катастрофа край софийското село Железница късно снощи, научи Breaking.bg.

Катастрофата станала около 22 часа на изхода на селото. Челно се удрят две коли, които карат с висока скорост. Според неофициална информация катастрофата е предизвикана от младеж, който бил изоставен от любимата си и решил да се самоубие с колата си. Той удря друг автомобил, в който е пътувал Божидар Ботев, синът на Ботьо Ботев. Според свидетели карал е най-малко със 150 километра в час.

Божидар е откаран в болница „Света Анна“ със счупен таз. Пряка опасност за живота му няма, но го чака тежко лечение. При катастрофата са пострадали шофьорът на другата кола, който е с опасност за живота и спътникът на Ботев, който е със счупени ребра.

Божидар Ботев също работеше в отдел „Убийства“ на Националната полиция като баща си. Двамата участваха в операцията по задържане на убийците на молдовеца Степан Рибаков през 2003 година.