Сигнал до Breaking.bg: 70 лева за глас преди балотажа в Русе

0
938
В Русе предизборните страсти се нажежават. СНИМКА: ruseart.info

Местен бизнесмен пазарува за един от кандидатите

Масово купуване на гласове преди утрешния балотаж в Русе тече в момента в крайдунавския град, сигнализираха местни жители до Breaking.bg.

На балотаж утре са кандидата на БСП Пенчо Милков, внук на комунистически палач и дясна ръка на касапина Мирчо Спасов със същото име и кандидата на ГЕРБ Диана Иванова.

Според запознати в ОДМВР-Русе е подаден сигнал, че местен бизнесмен, познат като „сивият кардинал“ в града, чрез посредници плаща за гласовев полза на червения кандидат за кмет. Цената на един глас е 70 лева.

Според различни публикации в местните медии „Сивият кардинал“ е спечелил доста средства от обществени поръчки в града, заради близостта си с бивш партиен началник. Сега е усетил, че повече поръчки няма да спечели с подставени лица и се обърнал към кандидата, който води на първи тур, твърдят запознати.

В последните дни преди балотажа страстите в града се нажежиха до червено.

Фалшивата уж антикомунистическа листовка, която се разпространява в Русе.

Градът бе залят от листовки с фалшиви призиви, пуснати уж от ГЕРБ, в които се призовава да не се гласува за БСП. Според запознати автори на листовките са именно от червената партийна централа, която се изкарва жертва на тях.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here