Сигнал до Breaking.bg: 70 лева за глас преди балотажа в Русе

0
965
В Русе предизборните страсти се нажежават. СНИМКА: ruseart.info

Местен бизнесмен пазарува за един от кандидатите

Масово купуване на гласове преди утрешния балотаж в Русе тече в момента в крайдунавския град, сигнализираха местни жители до Breaking.bg.

На балотаж утре са кандидата на БСП Пенчо Милков, внук на комунистически палач и дясна ръка на касапина Мирчо Спасов със същото име и кандидата на ГЕРБ Диана Иванова.

Според запознати в ОДМВР-Русе е подаден сигнал, че местен бизнесмен, познат като „сивият кардинал“ в града, чрез посредници плаща за гласовев полза на червения кандидат за кмет. Цената на един глас е 70 лева.

Според различни публикации в местните медии „Сивият кардинал“ е спечелил доста средства от обществени поръчки в града, заради близостта си с бивш партиен началник. Сега е усетил, че повече поръчки няма да спечели с подставени лица и се обърнал към кандидата, който води на първи тур, твърдят запознати.

В последните дни преди балотажа страстите в града се нажежиха до червено.

Фалшивата уж антикомунистическа листовка, която се разпространява в Русе.

Градът бе залят от листовки с фалшиви призиви, пуснати уж от ГЕРБ, в които се призовава да не се гласува за БСП. Според запознати автори на листовките са именно от червената партийна централа, която се изкарва жертва на тях.