Спецпрокуратурата арестува собственик на сайт, запалил българското знаме пред Съдебната палата

Михаил Михайлов е в ареста за 72 часа

0
186
затвор
Михаил Михайлов

Мъжът е задържан заради престъпление срещу Републиката

Във връзка с разпространен клип от сайта „Гласът на Стара Загора“ и в социалните мрежи, на който се вижда как лице запалва българското знаме и уринира върху него, Специализираната прокуратура се самосезира още в деня на публикуването 2 юни 2018 г. с оглед извършено престъпление срещу Републиката, съобщиха от спецпрокуратурата.

Образувано е досъдебно производство за опетняване на националното знаме и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост. Установено е, че деянието, последвано и от други непристойни действия, е било извършено на 29 май 2018 г. и публикувано в сайта „Гласът на Стара Загора“ на 2 юни 2018 г.

Установено е също, че сайтът е собственост на лицето, разпространило клипа със собствените му престъпни действия. Става дума за собственика на „Гласът на Стара Загора“ Михаил Михайлов. В него той е пуснал видоеклип как пали българското знаме пред Съдебната палата и после уринира върху него.

Не очаквам жеста ми да трогне престъпници като Сотир Цацаров или Лозан Панов, както и мафиотските структури, които управляват – Съда и Прокуратурата. Надявам се чужди войски, без значение дали руски или османски, да дойдат и да изринат тази паплач!“, написал в сайта си Михайлов

След незабавна реакция на ГДБОП, ГДНП, СДВР и Специализирана прокуратура, лицето е задържано в Стара Загора за срок от 24 часа. Предстои да му бъдат повдигнати две обвинения от Специализираната прокуратура, допълват от държавното обвинение.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here