Спецпрокуратурата арестува собственик на сайт, запалил българското знаме пред Съдебната палата

Михаил Михайлов е в ареста за 72 часа

0
199
затвор
Михаил Михайлов

Мъжът е задържан заради престъпление срещу Републиката

Във връзка с разпространен клип от сайта „Гласът на Стара Загора“ и в социалните мрежи, на който се вижда как лице запалва българското знаме и уринира върху него, Специализираната прокуратура се самосезира още в деня на публикуването 2 юни 2018 г. с оглед извършено престъпление срещу Републиката, съобщиха от спецпрокуратурата.

Образувано е досъдебно производство за опетняване на националното знаме и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост. Установено е, че деянието, последвано и от други непристойни действия, е било извършено на 29 май 2018 г. и публикувано в сайта „Гласът на Стара Загора“ на 2 юни 2018 г.

Установено е също, че сайтът е собственост на лицето, разпространило клипа със собствените му престъпни действия. Става дума за собственика на „Гласът на Стара Загора“ Михаил Михайлов. В него той е пуснал видоеклип как пали българското знаме пред Съдебната палата и после уринира върху него.

Не очаквам жеста ми да трогне престъпници като Сотир Цацаров или Лозан Панов, както и мафиотските структури, които управляват – Съда и Прокуратурата. Надявам се чужди войски, без значение дали руски или османски, да дойдат и да изринат тази паплач!“, написал в сайта си Михайлов

След незабавна реакция на ГДБОП, ГДНП, СДВР и Специализирана прокуратура, лицето е задържано в Стара Загора за срок от 24 часа. Предстои да му бъдат повдигнати две обвинения от Специализираната прокуратура, допълват от държавното обвинение.