Според „Алфа Рисърч“ ГЕРБ води с 5% на БСП

0
316
герб
Графика "Алфа Рисърч".

ВМРО е на ръба да вкара депутат в европейския парламент

Три дни преди вота за европейския парламент управляващата партия ГЕРБ води с близо 5 на сто пред БСП. Това сочат данните от последното проучване на социологическа агенция Алфа Рисърч, които бяха представени тази сутрин в ефира на bTV. ГЕРБ получава подкрепата на 31.1 на сто от избирателите. БСП има подкрепата на 26.6 на сто.

На трето място е ДПС с 13.9 на сто електорална подкрепа. ВМРО-БНД получава симпатията на 6 на сто от избирателите. ВОЛЯ има 4.9 на сто подкрепа, съобщи социологът Геновева Петрова. „Първата причина е, че БСП не успя да наложи нова тема извън предсрочните избори. А тя не е достатъчна да мобилизира подкрепа извън твърдите ядра – посочи Геновева Петрова.

Втора важна причина е, че лицата, на които БСП заложи като остриета, не успяха да се превърнат в тези рейтингови политици, които да преборят основния опонент от ГЕРБ.

Третата – БСП търпи технологична загуба от няколко процента – хора, които се ориентират към „Коалиция за България“, а са били техни избиратели“. Проучването, реализирано с аналог на реалната интегрална бюлетина, с която ще гласуваме на изборите, показва, че относителната тежест на ДПС нараства, а също – че има огромен процент хора, които не са решили за кого да гласуват.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here