Срам! Президентът Радев пропусна жертвите на комунистическия терор

За сметка на Радев пред паметника край НДК дойде шефът на парламента Цвета Караянчева

0
1497
Радев
Президентът Румен Радев

Обединителят на нацията“ направи същото и миналата година

Президентът Румен Радев се изложи, като пропусна и тазгодишното отбелязване на Деня за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим – 1 февруари. Той не изпрати нито поздравителен адрес до участниците в поклонението пред Мемориала на жертвите на тоталитарната диктатура край НДК, нито венец или букет цветя. Това пише в сайта си desebg.com журналистът Христо Христов.

Тази важна за българската държавност дата, която се отбелязва за седми пореден път, не присъства и по никакъв начин на официалната страница на президенството, както и на профила на държавния глава във Фейсбук.

Миналата година Радев също пропусна 1 февруари, като със закъснение се появи съобщение на профила му в социалната мрежа, едва след като в медиите вече се бяха появили репортажи от събитието.

За сметка на това паметта на жертвите на комунизма беше почетена лично от председателя на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева. С този жест тя защити българската държавност и стана първият парламентарен ръководител, който присъства на това събитие от 2011 г. (в предходните години са присъствали президентът Росен Плевнелиев или вицепрезидентът Маргарита Попова), пише Христов.