Човекът-паяк Иван Кристоф дари 50 000 долара за издирването на Боян Петров

0
2120
боян петров
Иван Кристоф

Не бъркайте в джоба на държавата, бръкнете в моя джоб, пише той

Известният българин от Канада Иван Кристоф, популярен като Човекът-паяк дари 50 000 долара, с които да се помогне за издирването на изчезналия в Хималаите наш алпинист Боян Петров. Това съобщи групата „Планинари“ във Фейсбук.

Самият Кристоф е написал следното:

Здравейте, не познавам алпиниста, който е в неизвестност и е на непълно известна планина за мен, но от солидарност, моля да предадете това писмо и парите, за които чух, че някаква министърка Захариева се е договорила с някакъв Министър за някакви пари от нашето портфолио. Моля да бръкнат в моето и да не бъркат във Вашите пари. Сумата от $50, 000 е гарантиране и предполагам, че утре може да се тегли в брой, но от банката Alliian, ме увериха, че един ден трябва да бъдат уведомени.

Ето банкова сметка с депозирани 100,077,43лв, от която може да се изтеглят парите $50,000, за да се платят за хеликоптерната застраховка за издирването и спасяването в Хималаите на човека, когото не познавам, но разбрах, че е имал мечти и дете.

Смятам, че не е редно държавата да плаща от данъците ни, затова, като любител на екстремните спортове, смятам, че е редно ние сами да се поддържаме, пише Човекът-паяк.

Сметката за подпомагане на спасителната операция в Хималаите бе открита от съпругата на Петров.