Шефът на общинския строителен контрол „изгоря“ заради терасата на шефа на КПКОНПИ

0
276
Терасата на Пламен Георгиев се оказа законна.

Кметът Йорданка Фандъкова прие оставката на арх. Калинов

Кметът на София Йорданка Фандъкова е приела оставката на шефа на „Общински строителен контрол“ арх. Калинов заради решението му да прекрати проверката на терасите на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Вчера стана ясно, че общинските чиновници от район „Слатина“ са прекратили проверката за незаконно строителство на Георгиев. Ето какво написа Фандъкова във Фейсбук:

Днес поисках обяснения от директора на дирекция „Общински строителен контрол“ – арх. Калинов, за проверката за законността на два навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. „Проф. Г. Павлов“ 21 в кв. „Гео Милев“. Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех.

Връщам за ново разглеждане акта на район „Слатина“, които констатираха незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса. С кмета на район „Слатина“ още по време на тяхната проверка разгледахме строителната документация. В проекта на сградата няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 г.

Фактите са такива каквито са, и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани.