Шеф на ДАИ пратил превантивно служителите си „на стаж“ в затвора

Така решил да се бори срещу корупцията

0
142
даи
Затворът в Пазарджик

От визитата зад решетките подчинените му получили нервен срив

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата. Необичайната акция станала повод да му бъде наложено дисциплинарно наказание – понижение в длъжност за 6 месеца, която обаче той успешно обжалва на първа инстанция – пред Административния съд.

Това съобщава Дарик.

„Възпитателното“ гостуване в мястото за лишаване от свобода било на 8 юни тази година. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в затвора в Пазарджик за „провеждане на инструктаж“. Посещението явно се сторило стресиращо за някои от колегите му и се стигнало до доклад, в който една от тях – Таня Гуглева описва преживяния потрес.

На входа им били взети личните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите, разказват участници в сценария. Гостите били съпроводени от надзиратели, а докато вървели по коридорите, били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от пандизчиите. Шефът на Областния отдел „Автомобилна администрация“ допълвал шока с намеци, че това ги чака всички нарушители на закона и престъпници.

След псевдовъзпитателната акция някои от дайаджиите изпаднали в нервен срив и я докарали до гълтане на успокоителни. По думите им, този опит на началника да ги сплаши и респектира е абсурден и недопустим.

Владимир Добрев има своя версия за случилото се. Казва, че никого не е принуждавал да отиде в затвора. На входа всеки сам дал личните си документи, какъвто е редът в местата за лишаване от свобода. По предложение на началника на охраната разгледали една килия. В клуба към тъмничното заведение бил проведен разговор за актуалната ситуация в системата на „Автомобилна администрация“, включително последните задържани за корупция служители – стандартно изнесено обучение.

Шефовете на Добрев от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ явно не са на същото мнение, след като са спуснали заповед за дисциплинарно наказание. Тя обаче пада в съда, без дори да се разглежда дали санкцията е основателна. Заповедта е издадена на 16 октомври 2017 година – след изтичане на двумесечния срок за налагане на дисциплинарно наказание.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.