Деси води протеста с „Мерцедес“, Радев с колело, за да е близо до народа

0
2460
Иво Христов зове за подкрепа на президента.

Евродепутат зове за подкрепа на президента, БОЕЦ и сие също

Президентът Румен Радев свали маските на „обединител“ на България и „независим“ президент и директно се включва в политическа кампания. И то на гърба на националния герой Васил Левски. От няколко дни в социалните мрежи циркулира призив за подкрепа на президента, който щял да поведе „гражданско шествие в памет на Апостола на 19 февруари от 16,30 часа“.

Като погледнете подкрепящите президента веднага ще ви стане ясно, че това е политическа кампания с участието на БСП, русофили и вечните маргинали, които са на всеки протест като Георги Георгиев от БОЕЦ и бившата съдийка Румяна Ченалова.

Тон дава евродепутатът от БСП Иво Христов, който в специален пост призовава за подкрепа на Радев. Христов, чийто баща е офицер от ДС, бе началник на кабинета на Радев преди да бъде избран с листата на БСП в европейския парламент.

Зад президента са вечните протестиращи срещу всичко Георги Георгиев от т.нар. БОЕЦ и уволнената съдийка Румяна Ченалова.

Организацията БОЕЦ е издържана от банкера-беглец Цветан Василев и е известна с малобройните си, но шумни протестни инициативи и заявки за саморазправа с правителството на Бойко Борисов.

Според публикация във вестник „Труд“ по повод протестите срещу Гешев като „пионки на укриващия се в Белград подсъдим“ са посочени именно „видинският скандалджия“ от БОЕЦ Георги Георгиев, „гнилата ябълка“ Румяна Ченалова и адвокатът-протестър Николай Хаджигенов.

Към „протеста“ на президента се очаква да се присъединят руофилите от „Възраждане“ на Костадин Костадинов и т.нар. Градска десница, чийто представители коленичиха пред президентството при последния протест срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор.

Интересно е, че на сайта на президента Румен Радев няма и дума за „гражданско шествие“ на 19 февруари.

Кой е организатор и сценарист на подобно „мероприятие“ остава да гадаем. Според запознати шествието ще се води от „Деси“, който ще се качи в открит „Мерцедес“, за да илюстрира любимата си марка, с която ходи на шопинг в центъра на София и блокира улиците с охраната си, която не и се полага по закон, довериха от президентството.

Президентът, като момче от село, е избрал друга роля. За да е по-близо до „народа“ той щял да подкара колело, подобно на пиарският ход през миналата година, където уж случайно бе сниман с велосипед на бул. „Витоша“. Така държавният глава щял да направи римейк на популярния по времето на соца филм „Селянинът с колелото“.