Доц. Ангел Кунчев: Не разбирам как при 4,8 млн. заразени в света, някои твърдят, че няма вирус

0
348
Доц. Ангел Кунчев Снимка: архив

А в България отганизираме протести срещу нещо, което още не е създадено, да не говорим, че въобще не е обсъждано, казва главният държавен инспектор

„Огромната част от българите разбраха сериозността на проблема, реагираха точно и аз много им благодаря, защото това, на което сме свидетели сега – да бъдем в групата на трите най-успешни страни в Европа, е постижение и ние трябва да се гордеем с него“, коментира пред репортери главният държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

„Разбира се, и лъжичката катран може да развали кацата с мед, това е нещо, което не ми се иска да става, макар че аз се опитвам да следя много внимателно всичко, което се случва, особено в социалните мрежи и не мога да разбера – наистина човешки не мога да разбера хора, които при 4,8 млн. заразени в света, при 320 хил. починали в напреднали страни с огромни възможности, много по-добри от нашите като ресурси, продължават да твърдят, че няма вирус, че няма епидемия… не знам – човек трябва да е сляп или да не разбира нищо от тия работи, за да има такива твърдения“, заяви доц. Кунчев.

По подобен начин имаше някакви много странни страхове, като например, когато изследваме болните, че едва ли не ги чипираме, за да бъдат проследявани. То ако не беше смехотворно, щеше да е много сериозно, възмути се Кунчев.

„Или пък да организираме протести срещу нещо, което изобщо го няма. Всички желаят и хвърлят огромни усилия да направят ефективна ваксина, която ще спаси света. А в България отганизираме протести срещу нещо, което още не е създадено, да не говорим, че въобще не е обсъждано по никакъв начин ще бъде прилагано, кога страната ни ще има достъп до него, че да правим и протести“, заяви Кунчев.