Забраниха „Луковмарш“, а честването на съветската армия кога ще забранят ?

Каква и е на БСП Червената армия ?

0
554
луковмарш
Обичайната гледка на 23 февруари на МОЧА.

България в Европейския съюз ли е или в Съветския съюз ?

Стефан Ташев

Станалият напоследък много популярен партиен апаратчик Валери Жаблянов, който се правеше на Георги Димитров на Лайпцигския процес в парламента, обяви, че управляващите толерирали тоталитарни идеологии като фашизма, защото не се разграничили от провеждането на „Луковмарш“.

Днес обаче ръководството на БСП – София начело с Калоян Паргов, народните представители от „БСП за България“, избрани от София, общинските съветници, членове и симпатизанти на БСП ще отбелязват руския празник Ден на защитника на отечеството като поднесоха венец и цветя на Паметника на Съветската армия, известен и като МОЧА.

Преди разпадането на СССР този празник се наричаше Ден на Съветската армия и Военно-морския флот. Празникът датира от 1922 г. и се наричал Ден на Червената армия.

Всяка година на МОЧА се прави комунистическо сборище с портрети на Сталин и Ленин, със знамена на непризнатата от никого Донецка народна република и знамена на Русия. Има ли друга такава държава членка на Европейския съюз, която да почита чужда армия ?

Ген. Христо Луков е български офицер, герой от Първата световна война, спасил Кюстендил от сръбска окупация. Бивш военен министър, възстановил Българската армия след крушението през 1918 г. Доколкото знам ген. Луков не е убил никого.

Ако сравняваме Луков, обявен за фашист, с действията на РККА (Рабоче-крестьянская Красная армия) от създаването й през 1918 г. по всички фронтове като се започне от нападението над Полша през 1920 г и се стигне до действията й в Афганистан, Чечня и Сирия сега, си е чисто фашистка или комунистическа силова структура. Която носи на окупираните от нея държави само смърт, разрушения и нещастия.

Разбираемо е наследничката на БКП да празнува Деня на Съветската армия. Без нахлуването й на територията на България през септември 1944 г. комунистите никога нямаше да се доберат до властта в страната.

Значи „Луковмарш“ може да се забрани, а поклонението пред Съветската армия  и Сталин, избил милиони хора не? Защо ?

Ние в Европейския съюз си членуваме или в Съветския съюз ? Празникът на Българската армия е на 6 май Гергьовден. Тогава обаче БСП не празнува, а предпочита да се кланя на чужда армия.

Какво имаме ние българите със Съветската армия. Като ще се кланяме на чужди войски ми да празнуваме тържествено победата на Наполеон при Аустерлиц например или датата на десанта на съюзниците в Нормандия ? Защо не ?