Изнудваният от кметицата бизнесмен е Александър Ваклин

Тя не била "светела"

0
224
иванчева
Арестуваната Десислава Иванчева

Прокуратурата: Не проверяваме разследващите по делото срещу Десислава Иванчева

Изнудваната фирма от кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева е „Ваклин груп“. Това съобщи самата Иванчева докато чака да започне делото за мярката й за неотклонение.

Според неястава дума за Румен Русев от фирма „Ваклин груп“, който бил и зам.-кмет. И той я е издал. „Ваклин груп“ е собственост на Александър Ваклин. Той работи с Великобритания и искал да строи в „Младост“.

Нека Гешев говори с марсианците, ако иска, но на нас ръцете са ни чисти.Не сме взимали подкуп, отхвърли обвиненията Иванчева. Тя посочи, че парите не са ги взимали, а „те са ги сложили в колата“.

Днес специализираната прокуратура поиска постоянен арест за кмета на столичния района „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Те бяха арестувани във вторник с показна акция в центъра на столицата, точно пред Спортната палата. Обвинени са за искане на подкуп от предприемач строител в „Младост“. Според обявеното Иванчева и Петрова са заловени със 56 000 евро в кашон, който бил в колата, с която те са пътували. Подкупът е взет от посредника Петко Дюлгеров малко преди това.

На следващия ден шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че Десислава Иванчева е изнудвала „в житейски смисъл“ и други хора.

Междувременно от думите на министъра на правосъдието Цецка Цачева стана ясно, че прокуратурата ще разследва и дали при ареста на кметицата е имало нередности.

Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът Десислава Иванчева.