Над 600 души в „Пирогов“ през новогодишната нощ

Две момичета натровени с алкохол

0
138
деца
Снимка: архив

16-годишно момче остана без пръст от пиратки

„Близо 600 души са преминали през спешното отделение на лечебното заведение в новогодишната нощ. Най-натоварено бе дежурството за травматологичния кабинет, тъй като доста от преминалите са пострадали след употреба на пиратки“. Това съобщи говорителят на „Пирогов“ Мария Пойразова.

„През токсикологичния кабинет са преминали по-малко пациенти в сравнение с минали години. Двама мъже на около 60 години и две непълнолетни момичета остават за лечение в токсикологията, заради прекомерна употреба на алкохол“, допълни Пойразова.

„5 души, пострадали от пиротехнически изделия, са били хоспитализирани през нощта, като четирима от тях остават в лечебното заведение. Най-тежкият случай е на 16-годишно момче, което е загубило част от третия си пръст. Неговата операция е продължила 2 часа“,разкри д-р Кремена Йорданова.

„Другите хоспитализирани пациенти, пострадали от пиротехнически средства, са двама мъже на 40 и 68 години и една жена с върхова ампутация. Преминали са и много пациенти, пострадали при битови инциденти, като наранявания от стъкла и ножове“, завърши темата д-р Кремена Йорданова.

Не малка част от сигналите са се оказали фалшиви, включително такъв за момче, нахапано от мечка в Банкя. Оказва се, че става дума за млад мъж, който премръзнал в новогодишната нощ.