Само в Breaking.bg: Ботевград под полицейска обсада, чакат страшилището Пелов

Чистачка гонела бандитите при бягството им от затвора

0
483
Снимка: архив

Сина му и още пет души са извикани на разпит в полицейското управление в градаСтефан Ташев

Целият състав на полицейското управление на Ботевград е вдигнато под тревога заради бягството на Владимир Пелов от затвора, научи Breaking.bg Шестима ботевградчани, с които той е имал контакти преди да влезе в затвора, са привикани в полицията и в момента се разпитват. В управлението е и синът на Пелов – Владимир. Той е дошъл с автомобила си, съобщава Botevgrad.com. Така бяха опровергани съмненията, че баща му и неговият съучастник са избягали с автомобил на сина му. В полицията за разпит са местен бизнесмен и хора от кримиконтингента.

В града се очаква да пристигнат подкрепления от тежковъоръжени полицаи от София в случай, че убиецът Пелов реши да се върне у дома си.

По-рано зам.-министъра на правосъдието Николай Проданов даде подробности около бягството на Пелов и другият рецидивист Радослав Колев.

Според Проданов по пътя към свободата двамата бандити пребили и стреляли по няколко надзиратели и служител на СОТ, преди да излязат през централния вход на затвора и да се запътят към близка улица, където ги чакала кола.  

Първо Колев и Пелов са пребили служител на СОТ, който инспектирал получените вещи на затворниците. След това и надзирател, а после заплашили негов колега с оръжие. Стреляли три пъти. След като видяла да бягат, чистачка от затвора тръгнала след тях, но не успяла да ги спре. Гонила ги до момента, в който се качили в тъмната кола. „Има реакция от нашите служители, но за съжаление неуспешна. Дали реакцията е адекватна, ще се прецени допълнително. Доколкото става ясно, са произведени три изстрела. За голямо щастие няма пострадали лица, както между охраната на затвора, така и цивилни граждани. Както виждате затворът се намира едва ли не в центъра на града и тези изстрели е можело да доведат до крайно неблагоприятни последици“, подчерта зам.-министърът на правосъдието. На въпрос как е затворниците са се сдобили с оръжие, той отговори: „Назначена е проверка. Този въпрос ще се изясни допълнително“. „Българските затвори имат 100-годишна история и в рамките на тази история е имало многобройни случаи на бягство“, допълни още заместник-министърът на правосъдието.