Само в Breaking.bg: Владимир Пелов се страхува за живота си заради ортака му Радослав Колев

В момента във Фейсбук циркулират поне четири фалшиви профила на рецидивиста от Ботевград

0
769
пелов
Радослав Колев е по-опасен от двамата.

Вторият беглец от затвора е опасен и безмилостен психопат

Стефан Ташев

Беглецът от Централния Софийски затвор Владимир Пелов се страхува за живота си и затова изпраща писма до институциите и медиите. Той обаче не се плаши, че ще бъде убит при опит за арест от страна на полицията, а от своя ортак в бягството от затвора-рецидивистът-психопат Радослав Колев, научи Breaking.bg от запознати с разследването.

Пелов и Колев избягаха от Централния Софийски затвор през парадния вход като стреляха по надзиратели на 3 април тази година. От тогава са в неизвестност. На 18 май до няколко медии бе изпратено писмо от Пелов в пощенски плик с адрес дома му в Ботевград.

Писмото е пуснато от пощенски клон в столичния кв. „Младост“. Според сина на беглеца Владимир Стефанов то е автентично.

Запознати с издирването на двамата рецидивисти обаче са категорични, че писмото е апел за помощ, защото Владимир Пелов се страхува за живота си и по-скоро от ортака си Радослав Колев.

Пелов е по-известният от двамата, заради многото си арести и присъди. Медиите сякаш се вторачиха в него и пропуснаха другият беглец.

Според психолози обаче Радослав Колев е далеч по-опасният от двамата. Само на 28 години Колев има зад гърба си три присъди.

Влиза в затвора за първи път още преди да навърши пълнолетие. През 2009 г. е осъден на 1 година – за нападение и грабеж на жена в София. През 2011 г. влиза в затвора за 3 години – за нападение и грабеж на възрастни хора в София. През 2014 г. излиза от затвора и остава на свобода едва 54 дни след което е задържан за жестокото убийство на данъчния служител Румен Шопов в „Лозенец“.

Психопрофила на Колев, който е с основно образование, го описва като хладнокръвен и комбинативен, опасен и безмилостен психопат. Има много полицейски регистрации за насилие-побои, както и за грабежи.

Има тежко детство, изнасилен е от мъж като 15-годишен, след развода с баща му майка му става лесбийка и се пристрастява към алкохола. Това според психолозите довело да разстройване на съзнанието му по отношение на сескуалността. Младежът станал хомосексуалист. Подозиран и задържан е за тежко престъпление-нападение над гей в „Борисовата градина“. Мъжът е открит завързан за пейка със забит в ануса нож. Колев взима дрога.

Свидетели твърдят, че е асоциален тип, който не излиза от дома си с дни.

Компютърен маниак, който прекарва времето си зад клавиатурата. Изключително избухлив и агресивен. Именно така действа при убийството на Шопов.

Данъчният също е гей, който харесвал Радослав и го извикал в дома си да му поправи компютъра, нищо, че живеел с друг мъж-Тихомир.

Кървавата драма се разиграва на 26 август 2014 г. В дома на Шопов. Според признанията на Радослав Колев данъчният го опипал по члена и това го разгневило, защото не понасял гейове. Това обаче е защитна негова теза, контрират юристи, защото самият той е гей.

Радослав побеснява взема чук и удря Шопов по главата. След това го души с въже и накрая прерязва гърлото му с нож.

Напада и пристигналият по-късно в апартамента приятел на убития Тихомир. Удря го с чука, после го мушка с нож. Накрая го души с ръце.

Не успява да го доубие заради съсед, който притеснен от шума, звъни на вратата на Шопов. Бягащият Радослав го удря с юмрук в лицето. Задържан е часове по-късно. Прави самопризнания.

През 2015 г признава вината си по време на делото в Софийски градски съд и получава 26 г затвор по съкратената процедура. Така избягва доживотната присъда за убийството на Шопов и опита за убийство на Тихомир.

Според разследващите има вариант Пелов да е станал жертва на Колев и да не е между живите. А писмото му да е писано по-рано и да е пуснато от убиеца му, за заблуда.

В момента във фейсбук циркулират поне четири фалшиви профила на Владимир Пелов с негова снимка. Те пускат фалшиви съобщения от рода на: Утре се предавам на полицията с адвокат или Утре с моя съучастник ще оберем банка.