Строителите скочиха на Нинова

Съд грози соцлидерката, нарекла ги мафиоти

0
303
бсп
Корнелия Нинова

Трейс Груп“: Нямаме договор за подизпълнител на магистрала „Хемус“

Трейс Груп Холд“ АД няма действащи договори с държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД. „Трейс Груп Холд“ АД не е подизпълнител на „Автомагистрали“ ЕАД“.

Това заявяват в официално становище до медиите от “Трeйс Груп Холд”АД в отговор на изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна днес. Нинова нарече пет големи строителни компании-мафиоти и олигарси и заяви, че имали договори за подизпълнители на магистрала „Хемус“ с избраната за строежа държавна фирма „Автомагистрали“ ЕАД

Ето целия текст:

До

Служителите на “Трeйс Груп Холд”АД

Акционерите на “Tрейс Груп Холд” АД

Медиите

ОТНОСНО: Декларация от името на ПГ „БСП за България“, произнесена от председателя на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова в началото на новия политически сезон от трибуната на Народното събрание на 11.01.2019 г.

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми журналисти,

В политическото си слово председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание коментира: „Докато хилядите български семейства получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 фирми получиха огромен коледен подарък – над 1 милиард лева за строителство на магистрали. Тези пари се раздадоха извън закона без обществени поръчки. Време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. 1 милиард и 350 млн. лв за пътно строителна техника за получили „Хидрострой“, „Трейс Груп“, „Пътстрой 92“, „Главболгарстрой“, „ПСТ Груп“. Вярно ли е, че вече има преведени аванси на тези фирми?“

С настоящото писмо се възползваме от правото си на отговор и Ви информираме, че:

* „Трейс Груп Холд“ АД е публична компания – всички наши договори за възлагане и изпълнение на строителни обекти, както и финансовата информация са обществено достъпни. В защита на нашите акционери, които са български и чуждестранни физически и юридически лица, ние сме длъжни по Закон да предоставяме пълна, навременна и вярна информация.

* „Трейс Груп Холд“ АД е компания, която извършва дейности в сферата на строителството, ние сме изпълнители. Какви са процедурите за реализирането на обектите, за които се изразходва публичен ресурс, какви са правилата – решават политиците. Ние, като строители, искаме да има ясни правила, прозрачни процедури и практики, които гарантират изпълнението на обектите, качествено и в срок.

Относно конкретното питане на г-жа Нинова, отправено от трибуната на Народното събрание, за да няма „замитане под килима“, което винаги ражда лавина от недоразумения и тежки имиджови щети, Ви информираме, че

* „Трейс Груп Холд“ АД няма действащи договори с държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД

* „Трейс Груп Холд“ АД не е подизпълнител на „Автомагистрали“ ЕАД.

Бихме искали да Ви информираме, че за обявените обществени поръчки за изграждане и рехабилитация на пътна инфраструктура през 2017 г. от АПИ, Холдингът участва в 21 тръжни процедури, отстранени сме на 10 позиции.

Единственият обект, който печелим, е „Изграждане на обходен път на град Ахелой, част от първокласен път I-9 Слънчев бряг – Бургас“, на стойност 23 млн. и 200 хил. лв.

Обектът стана част от Републиканската пътна мрежа през м. юни 2018 г., завършихме го 4 месеца преди срока по договор, и още не е изплатен.

През 2018 г. на обявените от АПИ обществени поръчки за Калотина – Софийски околовръстен път на стойност 141 млн. лв. и Калотина – Храбърско на стойност 117 млн. лв. сме отстранени.

От  нас се изисква огромна отговорност към достоверността на информацията – както Ви е известно, при публичните компании има висока степен на контрол и регулация, гарантиращи прозрачност.

В заключение, в интерес на нашите акционери, на нашите служители и на обществеността Ви информираме, че през 2018 г. предприехме законови действия срещу лица, физически и юридически, които си позволиха пряко или косвено да уронят доброто име, престижа и търговската репутация на компанията чрез разпространяване и внушаване на неверни и заблуждаващи твърдения.

Вярваме, че, спазвайки принципите на журналистическата етика, ще публикувате написаното без редакторска намеса!

11.01.2019 г.

С уважение

София

инж. БОЯН ДЕЛЧЕВ, изп. директор