Цял футболен отбор заразен с коронавирус

0
109
Снимка: архив

16 човека от „Черно море“ с положителни проби

Ръководството на „Черно море“ съобщи на официалния си сайт, че 16 човека от футболния клуб са дали положителни проби за коронавирус. Това се е случило след мача с „Царско село“, където стана ясно, че бранителят на столичани Мартин Кавдански е играл заразен с COVID-19.

„След като научихме, че футболистът на „Царско село“ – Кавдански, е играл с положителна проба за коронавирус /COVID-19/ в срещата с „Черно море“, на 05.07.2020 г. бяха направени два PCR-теста на представителния отбор. За съжаление резултатите установиха 16 положителни проби“, съобщават от клуба

„Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и спортно-техническия отдел на БФС, като очакваме техните указания.

Съгласно предписанията на медицинската комисия в деня преди мача с „Арда“, насрочен за 06.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, вкл. тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой“, допълват от клуба.