България готова да изпрати 30 медици в Турция

0
10
заплати
Снимка: архив
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Очакваме информация от турска страна

България е готова да изпрати медици, които да помогнат на пострадалите след опустошителните земетресения в Турция, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

„Сформиран е екип от тридесет медицински специалисти, готови да заминат за Р Турция“, съобщиха от МЗ. Екипът на Министерството на здравеопазването е в постоянна комуникация с ресорните власти в Република Турция, от които българското здравно министерство очаква актуална информация за необходимостта от изпращане на специализирана медицинска помощ, става още ясно от събщението.

В готовност за заминаване е екип от близо 30 доброволци – спешни медици, травматолози и медицински сестри. Специалистите са от ключови структури като ЦСМП София, УМБАЛ „Св. Анна“,  УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”  и Специализираната болница по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“. Екипът може да окаже високоспециализирана помощ както в местни лечебни заведения, така и в полеви болници. Очаква се българските медици да отпътуват за Р Турция в близките дни, допълват от МЗ.

ГЕРБ/СДС