Breaking.bg пита: Вярно ли е, че петима от НСО са заразени с коронавирус?

0
577
Снимка: архив

И придружавали ли са Радев в Талин ?

Петима от гардовете на НСО са заразени с коронавирус, след като са дали положителни проби, това научи Breaking.bg от свои източници.

Засега службата за охрана, подчинена на президента Румен Радев, мълчи по въпроса.

Да припомним, че президентът забърка дипломатически скандал след като бе изгонен от естонската столица Талин във вторник, след като домакините му научиха, че е контактувал с човек, дал положителна проба за Ковид-19. В петък, 16 октомври, Радев бе на празника на ВВС и в близост до новоназначения шеф на летците ген. Димитър Петров. На другия ден той дава положителна проба за коронавирус. Настанен е във ВМА в тежко състояние. В петък вечерта обаче висши военни летци, начело с президента, вдигат пищен купон в резиденция „Лозенец“. С над 300 гости, без никакви мерки и дистанция. Още в неделя, по информация от МО, държавният глава е бил уведомен за положителната проба на ген. Петров, но това не му попречило да тръгне за Талин с делегация.

Радев не само не е уведомил домакините си, но отказал и тест първоначално. Затова родната делегация от 330-ма души, охранителни, журналисти и хора от президентството, беше поставена под карантина. А по-късно изгонена.

Днес стана ясно, че полският президент Анджей Дуда е с положителна проба след контакт с Румен Радев, по информация на ВВС.

Остава въпросът дали подчинената на президента НСО крие, че има петима заразени служители ? И били ли са те от охраната на Радев ?