Жители на няколко столични квартала с колективна жалба срещу „Електрохолд“

0
73
Снимка: Pixabay

Те са недоволни от постоянно прекъсване на тока

Граждани на няколко столични квартала внасят колективна жалба срещу електроразпределителното дружество в града. По думите на недоволните в подножието на Витоша редовно електричеството прекъсва. Най-засегнати са жителите на Панчарево, в това число и селата от района, но и живеещите в кварталите Драгалевци, Симеоново, та дори и във Владая. Жалбата е внесена вчера, предава БНТ.

„Постоянно и непрекъснато има прекъсвания на тока. Но на първия сняг и този уикенд беше издевателство на хората. В Железница тази събота и неделя хората са били без ток 36 часа горе в планината при този малък сняг – 15-20 см. Много хора се свързаха с нас за тази жалба от различни квартали и дори пернишки села. Изпратихме им подписка и жалба. Бойлерът ми изгоря заради прекъсванията на тока, но това не е най-големият проблем. Тук има бизнеси – магазини, хлебарници, те не могат да работят. Има семейства с малки деца, с възрастни хора, които остават дълго без ток. Ако не се вземат мерки, ще блокираме София с протест“, категорична е Галина Бел, Сдружение „За развитие на Панчарево и Кокаляне“.

От „Електрохолд“ заявиха, че спирането било заради лошото време – имало обледяване на проводници, имало е скъсани електропроводи и паднали дървета. Те обясниха, че имало нови станции в Плана и Бистрица. Говорителят на дружеството обясни, че когато жителите искат може да се организира среща, обясни, че екипите работили при изключително тежки условия. Жителите на селата увериха, че са поискали среща с кмета Терзиев. Заплашват, че ако не бъдат чути, ще блокират центъра на столицата.