Бенчо „Ролса“ вече не е зам.-шеф на общинския съвет в Бургас

Причината-ареста му в Истанбул заедно с Димитър Желязков

0
84
бенчо
Бенчо Бенчев в луксозната си лимузина. СНИМКА: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Ортакът на Митьо Очите бе свален от поста

След гласуване на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев вече не е зам.-председател на бургаския общински съвет, съобщи БНР.

Предложението за освобождаването на Бенчо Бенчев е от председателя на Общинския съвет в Бургас Константин Луков. Причината е разследването на Бенчев, след като беше задържан преди месец и половина в Истанбул с Димитър Желязков.Имаше спорове дали е трябвало той да бъде освободен от поста или да се изчака решението на съда.

Бенчев заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун бяха сред арестуваните при задържането на Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул на 4 август.Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите, Несрин Узун – също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаският криминален бос, а самата стая в хотела е регистрирана е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения. Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лв., обжалва решението.Бенчев е акционер в охранителната фирма „Аркус“, в която Митьо Очите е имал договор за консултант.