Бламираха или не блаламираха Нинова в комисията по устав на “Позитано” 20 ?

0
794
нинова
Корнелия Нинова

С 15 на 10 гласа и скандал за манипулации Комисията по партийна дейност не прие да прави правила за пряк избор на лидер

Бламираха или не бламираха другарите лидерът си в оставка Корнелия Нинова на заседание на Комисията по правила и промени в устава?

Този въпрос остана да виси след края на закритото заседание вчера. Според повечето медии комисията е отхвърлила предложението за изготвяне на правила за пряк избор на председател. Според приближена до Нинова медия лидерката на БСП не е била бламирана, даже напротив.

Пряк избор ще има, въпреки опитите да не се спазва уставът на партията”, заявява Нинова пред сайта Епицентър. Шефката на комисията Анна Янева даже твърди, че нищо не е гласувано.

Според запознати на заседанието на Комисията по партийна дейност са присъствали 25 души. И напротив-имало е две гласувания, съпроводени от много скандали и обвинения в манипулации срещу зам.-председателя на БСП Кирил Добрев, за който също още не ясно дали е подал своята оставка.

На първото гласуване да бъдат ли изготвени предложения за пряк избор на лидер на партията резултатът е бил 14 на 10 за опозицията. Имало обвинение в неправилно гласуване и опит за манипулация и последвало второ гласуване. В него резултатът бил 15 на 10 за опозицията.

В подкрепа на идеята на Нинова са гласували “нейните хора” Георги Свиленски, Анна Янева, Калинка Николова, Румяна Сидерова, Кирил Добрев, Ангел Вълков, Динко Желев, Филип Попов и Цветелина Дамяновска.

По време на гласуването бившият лидер Михаил Миков и Красимир Янков са заявили, че Добрев опитва да измами комисията при броене на гласовете. Стигнало се до обидни реплики, като Миков дори ритнал вратата на стаята.

Така след Националния съвет на БСП, който миналата седмица бламира Нинова с искането й за пряк избор, вчера и Комисията по партийна дейност стори същото препращайки въпроса към предстоящия конгрес. Нинова ще опита отново тази събота на Национален съвет да пробие с тезата за преки избори, но запознати предричат нейното поредно фиаско, което ще приключи другият уикенд на конгреса на столетницата.