Бойко Борисов: Аз суджук не ям, имам високо кръвно

Той отрече да се връщат "мутренските времена"

0
179
борисов
Премиерът на открива на логистичния център в Кабиле. СНМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Премиерът лично наредил разследването на Живко Мартинов от Добрич

 Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това, коментира министър председателят Бойко Борисов, съобщават няколко сайта.  Коментарът на премиера е относно скандала покрай Живко Мартинов, за когото излезе информация, че е рекетирал бизнесмен уж заради Борисов.

Срам ме е от такива депутати като Живко Мартинов, но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията, обясни Борисов днес, при откриването на логистичен център с. Кабиле, община Тунджа.

Когато Бойко Борисов разбрал за проблема, „на мига“ направили оперативните следствени действия с ДАНС. От ГЕРБ вече били доказали престъплението и го дали на прокурора, казва още министър-председателят.

Борисов смята, че точно такива съпротивителни сили трябва да имат държавата и институциите без значение от коя партия е народният представител. По мнение на премиера ГЕРБ е пример в това отношение – от Фидосова до Живко Мартинов всички, които влизали в нерегламентирани контакти, напускат партията и парламента. Борисов изтъкна, че БСП не предприемали никакви мерки спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори.

Коментарът на премиера за честите нападения и побой е, че реалността е много по-различна от това, което се коментира. Пострадалите не съдействали на разследването, но по оперативни данни разследващите установили истината, която щяла да бъде оповестена след няколко дни, когато излязат и последните експертизи.

Бойко Борисов смята, че приказките за завръщането на „мутренските времена“ са спекулации.