Бойко Борисов за катастрофата с бащата на президента: Милицията изкара невинния-виновен

Валентин Радев си отива, защото други правят оперативки на хората му и им поставят задачи

0
773
катастрофа
Катастрофата с бащата на президента.

Премиерът определи действията на полицаите в Харманли като „мърлява работа“

Колко години говорим за коланите в автобусите? Какво ни се отговаря? Първо започват с бранша. Питам, по-важно ли е да се отиде на екскурзия или да останеш жив. Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов по повод предвидените законодателни промени, според които слагането на колани в автобусите да бъде задължително. Коментарът на премиера е по повод тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, и след която трима министри си подадоха оставките. Той подкани Цветан Цветанов и парламентарната група на ГЕРБ да бъдат „безапелационни“, за да се приеме тази промяна.

От 20 000 могат да останат 5000 автобуса. Който иска да вози хора, ще вложи пари и ще си купи нови седалки с колани“, категоричен беше Бойко Борисов.

По повод катастрофата, предизвикана от бащата на президента Румен Радев-Георги, която бе крита осем дни от полицията в Харманли той посочи: „Гледах видеонаблюдението в града – 6 камери. Гледах действията на полицаите – мен другите участници не ме интересуват. 45 минути или колко – мърлява работа. Идва една патрулка, вижда, чуди се. Чак на 25-тата минута почват да обезпечават катастрофата. Идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал“. „Защо не попадна случайно от ГЕРБ кмет? А лидера на БСП? Как случайно попадна с нашите полицаи – под дървото на седянка? След това на другия ден разбирам, че и на събор са ходили. На министър Радев – оставка, щом не може да си контролира хората, а друг ги контролира и може да ги вика на оперативки и да им задава задачите. Значи не е за тази работа. И накрая милицията изкара невинния виновен. А пък той, разбира се, няма претенции. Това ме връща действително преди 90-та година“, добави Борисов. „В понеделник сигурно ще се срещнем с колегите от Патриотичния фронт да обсъдим нови кандидатури“, разкри още той.