Борисов за Радев: Той е злобен човек

0
667
борисов
Бойко Борисов

Кой му дава право да говори от името на народа, дори Левски не си го е позволявал, обяви премиерът

Президент е този, който е обединител на нацията. А Румен Радев действа като опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нищо добро за държавата. Аз гледах само първата минута и отидох да играя футбол. Защото човек, който започва да говори от името на народа, дори Левски не си го е позволил. От името на кой, кой ти даде това право!“, възмути се Борисов на нападките на държавния глава Румен Радев, в които той разкритикува управляващите с намек, че се „осланят на външни класации“ за икономическото развитие на страната ни, а не обръщат поглед към реалните проблеми на хората.

Ние сме изостанали толкова много от другите Източноевропейски държави, с които имахме равен старт“, заяви Радев. Според него дори бизнесът се оплаква от несигурната правна среда, като за пример президентът даде Трудовия кодекс, който за последните 11 месеца е променян 10 пъти.

„Него го е яд, че няма демократичен президент, който да не е седял на камината на Белия дом. А на него това му е предпоследната година от мандата“, коментира Борисов.

Министър-председателят за пореден път изтъкна добрите икономически параметри и кредитния рейтинг на страната, които, по неговите думи, са върнали България до равнището ѝ на „златните години“ преди Световната икономическа криза от 2008 г.

„Не мога да разбера откъде е тази злоба. И аз не го харесвах като шеф на ВВС, когато падаха самолети и хеликоптер, вследствие на неговата работа. Тогава дойдоха Ангел Ангелов да ме молят да не го махаме. И не го направихме“, уточни Борисов.

Борисов уточни, че никога не се е интересувал от президентския пост. „Той не е се държи като държавен глава – да тръгне по студиата да се разправя с партийни лидери му е под достойнството, според мен“, допълни той.